Wat is vereniging in actie

Ontdek jouw talent!

Een heleboel sportverenigingen! En allemaal willen ze graag met jou kennismaken. De poorten van de sportparken staan open. De deuren van de gymzalen zijn van het slot. Ga naar binnen en probeer!
Vrijwel alle verenigingen in heten jouw graag enkele keren (gratis) welkom. Om nou precies te weten welke sporttak jou leuk lijkt, kun jij eerst inschrijven voor ons naschools sportaanbod Buurt in Actie. Tijdens deze naschoolse sportlessen maak jij kennis met diverse sporttakken. Ben je na deze lessen overtuigd? Maak dan de overstap naar één van de vele sportverenigingen!
Indien je vragen hebt over een specifieke sporttak of wil je in contact komen met een specifieke sportvereniging? Neem dan contact op met Jorg Smeets.

Smalle beurs
Elk kind moet kunnen sporten. Helaas is dit nog niet vanzelfsprekend. Wist jij dat er in Limburg circa 22.600 kinderen zijn die opgroeien in armoede en hierdoor geen lid kunnen worden van een sportvereniging en/of het zwemdiploma kunnen halen?

Daarom zijn er in onze regio’s enkele regelingen waar jij mogelijk gebruik van kunt maken.
• De gemeente Sittard-Geleen heeft de regeling Samen voor alle kinderen. Deze regeling is bedoeld voor gezinnen in de gemeente Sittard-Geleen met kinderen/jongeren tussen 0 en 19 jaar en een laag inkomen. Bepaalde kosten voor onderwijs, sport en cultuur worden vergoed. Kijk voor meer informatie, voorwaarden en aanvraagformulier op www.sittard-geleen.nl of bel de gemeente op telefoonnummer 14046.

• Gezinnen met een laag inkomen in de gemeente Stein kunnen aanspraak maken op het Jeugdfonds Sport en Cultuur en Stichting Leergeld. De regelingen zijn bedoeld voor kinderen/jongeren van 4 tot 18 jaar. Kijk hier voor meer informatie en de voorwaarden.

• Gezinnen met een laag inkomen in de gemeente Beekdaelen kunnen aanspraak maken op het Jeugdfonds Sport en Cultuur en Stichting Leergeld. De regelingen zijn bedoeld voor kinderen/jongeren van 4 tot 18 jaar. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/limburg-sport/ of https://www.leergeld.nl/parkstad/.

 

Nieuws

08.04.2021

Sportzone in Actie Extreme!

De inschrijving voor Sportzone in Actie Extreme is geopend. Klik hier om je snel aan te melden.

...lees meer