Informatie HerfstXperience 2020

Ook deze vakantie organiseert Ecsplore een week vol sportieve en culturele activiteiten. Deze reeks van de HerfstXperience is vanwege de nog altijd heersende COVID-19 anders dan normaal. Maar zoals je van ons gewend bent staat de herfstvakantie nog altijd garant voor een flinke dosis beweging, sportiviteit, creativiteit en plezier. 

Alle activiteiten zijn voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Ben jij helemaal enthousiast en benieuwd naar het programma? Klik dan hier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INFORMATIE VOOR OUDERS:

(1) Wij hebben getracht om onze activiteiten aan te passen naar de geldende maatregelen en richtlijnen omtrent Covid-19 (Bronnen: NOC*NSF en GGD Zuid-Limburg). Onze activiteiten zijn een stuk toegankelijker geworden vanwege de versoepelde richtlijnen. Echter, wij blijven ons bewust van de situatie en blijven die constant in de gaten houden. Mocht deze gedurende de herfstvakantie veranderen? Dan zullen wij passende maatregelen treffen. Uiteraard wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Daarnaast geldt nog altijd:

(2) Heeft uw zoon/dochter, uzelf of andere huisgenoten milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging? En/of heeft uw zoon/dochter, uzelf of andere huisgenoten plotseling verlies van reuk of smaak? Blijf thuis!
(3) Zorg dat uw zoon/dochter, voordat u naar de sportlocatie vertrekt, thuis naar het toilet is geweest. 
(4) Was de handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie.
(5) Ter plaatse zijn, zoals gezegd, passende maatregelen getroffen.
(6) Houd bij eventueel wachten 1,5 meter afstand van anderen.
(7) Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
(8) Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.

Naast de bovenstaande aanpassingen en regels zijn er ook nog overige spelregel: 

(9) De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. M.u.v. de maandag. Zie de maandactivitiet voor precieze leeftijden.
(10) De kosten zijn € 3 per kind per activiteit. Contant is toegestaan, maar betaling liefst per pin op de dag zelf!
(11) Aan elke activiteit kan een maximum aantal kinderen meedoen: vol=vol!
(12) Neem zelf geschikt(e) (sport)kleding, drinken en eten mee.
(13) De activiteiten worden begeleid door professionals met een BHV-diploma van Ecsplore, samen met stagiaires van leerbedrijf SPRINT en gecertificeerde partners.
(14) Bij slecht weer worden buitenactiviteiten (waar mogelijk) verplaatst naar binnen. Daarover krijg je altijd bericht.
(15) Wijzigingen in programma en tijden voorbehouden.
(16) Deelname is geheel op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventueel letsel of schade.
(17) Er kunnen foto’s en/of video’s gemaakt worden voor promotionele doeleinden.

(18) Heeft u een laag inkomen? Er zijn verschillende regelingen beschikbaar zodat uw kind toch kan deelnemen aan onze activiteiten. 
(19) Zo werkt de gemeente Sittard-Geleen met de Sam& voor alle kinderen regeling, voorheen Kansen voor alle Kinderen. Sam& biedt de helpende hand aan gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag of een uitje: via een aanvraag via Sam&en voor alle Kinderen worden dit soort zaken weer een stukje makkelijker. Meer informatie? Klik dan hier!
(20) De gemeente Stein is onderdeel van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Jeugdfonds Sport Limburg betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten. Zij vinden het belangrijk dat alle kinderen, ongeacht hun financiële situatie, mee kunnen doen en dat er geen kind (letterlijk) aan de zijlijn staat. MEEDOEN = MEER KANSEN! Klik op de link voor meer informatie!
(21) In de gemeente Beekdaelen staat het Jeugdfonds Cultuur Limburg ter beschikking.Het Jeugdfonds Cultuur Limburg betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Aangezien Ecsplore ook cultuuractiviteiten organiseert is het mogelijk een aanvraag te doen via de website!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INSCHRIJVEN IS VERPLICHT:
(1)    Ben jij tussen de 6 en 12 jaar?

(2)    Zoek dan de activiteiten uit waaraan jij kunt/wilt meedoen.
(3)    Inschrijven doe je hier (let op: vol=vol).
(4)    Je ontvangt automatisch een bevestiging van je inschrijving.
(5)    Vóór de activiteit ontvang je nog een reminder met informatie over de activiteit zelf.