Methodiek “School in Actie”

Gymmethodiek School in Actie.
Leidraad voor de methodiek School in Actie zijn de twee kerndoelen gesteld door Ministerie van OCW, vertaald in hoofdthema’s en subthema’s en de daarbij behorende kernactiviteiten. Deze kernactiviteiten zijn de eerste bouwstenen van de methode School in Actie en de jaarplanning. 

Complete lessen
Wij bieden complete lessen aan, dat wil zeggen; een suggestie voor de inleiding en afsluiting, en de kernactiviteiten van de les met bijbehorende tekeningen en foto’s van de zaalopstelling. In welke organisatievorm de les wordt aangeboden is afhankelijk van de lesinhoud. Dit kan zijn in drie vakken, twee vakken, klassikaal of in circuitvorm. Wilt u een voorbeeld zien van onze mediakaarten klik dan hier.

Opbouwende lijn
De lessen zijn zo ontwikkeld dat er rekening wordt gehouden met het opzetten en opruimen van het materiaal tussen de verschillende bouwlagen. 

Klappers
De methode School in Actie bestaat uit 4 klappers te weten:
- Mediakaarten groep 3/4.
- Mediakaarten groep 5/6
- Mediakaarten groep 7/8
- Mediakaarten inleidingen en afsluiting

Technische mediakaarten
Naast de lessen is elke klapper ook voorzien van een aantal hulpdocumenten met hierin de uitleg van verschillende technische oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan: touwklimmen en gooi-, vang-, of trap techniek

Online methoden
Gebruikers van de methode School in Actie kunnen de mediakaarten digitaal bekijken via een speciaal gedeelte op onze site. De school krijgt een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee zij kunnen inloggen.

Dit is natuurlijk harstikke handig om nog snel voor de gymles de juiste mediakaart op te zoeken of om de plattegrond op het smartbord te laten zien aan de kinderen die de les moeten opzetten.

Jaarplanning
De jaarplanning is zo ontworpen dat leerlingen voldoende herhaalmomenten van kernactiviteiten en oefenstof hebben. Daarnaast is er rekening gehouden met voldoende afwisseling en vakanties.

Per week zijn twee lessen beschikbaar; les A als materiaalles en les B als spelles. Voor elke vakantie is er een witte week gepland. Elke vier weken is er een herhalingsles gepland waarin de belangrijkste kernactiviteiten van de voorgaande drie weken herhaald worden.

Workshops
Wij kunnen op maat workshops aanbieden om de integratie van de methode zo soepel mogelijk te laten verlopen, zowel theoretisch als praktisch. 

 

Wilt u meer informatie over de methode of bent u benieuwd hoe de methode voor u interessant kan zijn en geïntegreerd kan worden, neem dan gerust contact met ons op.

 

Nieuws

08.04.2021

Sportzone in Actie Extreme!

De inschrijving voor Sportzone in Actie Extreme is geopend. Klik hier om je snel aan te melden.

...lees meer