Gezond in Beekdaelen

Wist jij dat een gezonde leefstijl meer is dan alleen gezond eten? Een gezonde leefstijl heeft namelijk ook te maken met drinken, slapen, bewegen en... social media?! Hoe? Kom dan naar Gezond in Actie!

In Beekdaelen staan weer 5 gave workshops voor je klaar. Tijdens deze leuke, interactieve workshops ga jij met verschillende thema’s van een gezonde leefstijl aan de slag zoals water drinken, social media, slaap, gezonde voeding én bewegen!

Zit jij in groep 6, 7 of 8? Schrijf je dan in voor één of meerdere bijeenkomsten! 
Let op: max. aantallen, dagen en locaties verschillen per activiteit.

Wanneer:                

Themabijeenkomst 5 Bewegen:
Woensdag 24 maart -- 13.30  - 14.30 uur.
Locatie: ALFA Sport, Oirsbekerweg 90, Oirsbeek
Aantal: max. 50 personen

Wil je je aanmelden? Klik hier.

Wil je meer informatie over Gezond in Actie?
Neem contact op met Xanne Nanuru (xanne.nanuru@ecsplore.nl). 

Hieronder staan de bijeenkomsten kort omschreven:

Water drinken
Water. We kunnen niet zonder en gebruiken het iedere dag. Onder anderen om te douchen, af te wassen en te drinken natuurlijk. Veilig drinkwater is dan ook van levensbelang. Maar wist jij dat er iedere dag keihard wordt gewerkt om iedereen in Limburg van betrouwbaar Limburgs kraanwater te voorzien? Hóe dit gebeurt gaan we zelf ondervinden! We gaan op bezoek bij WML en leren álles over ons drinkwater!

Social media
Altijd al eens willen vloggen? Dan is vandaag je kans! We kijken naar bekende vloggers, doen presentatie oefeningen en leren je hoe je een script maakt of een video monteert.
Maar, er zitten ook risico’s aan het internet. We gaan in gesprek met elkaar: wat doe je wel en wat liever niet?  We gaan aan de slag! Maak zelf een vlog over gezond voeding en bewegen. Laat zien op welke manier jij werkt aan een gezonde leefstijl. Vertel jij je kijkers waarom het eten van groenten en fruit gezond is? Of wil jij je kijkers inspireren met een vlog over bewegen? Het kan allemaal!

Slaap/ontspanning
Vaak zijn we de hele dag actief: school, (buiten)spelen, sport/muziekles etc… Om de batterij weer op te laden is het belangrijk dat je goed en voldoende slaapt.
Slapen doen we allemaal. Maar hoe laat we gaan slapen, hoe lang we slapen en hoe goed we slapen is voor iedereen anders. Waarom zijn slaap en ontspanning zo belangrijk, maar toch voor iedereen verschillend? Je leert het vandaag tijdens een lesje yoga door YogaMaster Rachel van Beek.

Gezond voeding
Een gezonde maaltijd hoeft niet saai of ingewikkeld te zijn. Ontdek tijdens deze kookworkshop dat een gezonde maaltijd ontzettend lekker kan zijn! En die ‘after diner dip’ is dan ook gelijk verleden tijd! Want van deze maaltijd kríjg je juist energie! Laat je inspireren en ga erna zelf aan de slag. Hou jij van kokkerellen en wil je leren van een echte (leefstijl)kok? Meld je dan snel aan!

Bewegen
Vandaag staat in het teken van sport en bewegen! Want wat is er gezonder dan buiten bewegen? We pakken nog één keer voor je uit. En dat doen we niet met half werk. Ecsplore heeft te gekke sporten, spellen en luchtkussens voor je klaarstaan op een leuke locatie. Kom in beweging en sport jezelf gezond!

Nieuws

08.04.2021

Sportzone in Actie Extreme!

De inschrijving voor Sportzone in Actie Extreme is geopend. Klik hier om je snel aan te melden.

...lees meer