Extra in Actie

Motoriek is de manier waarop je beweegt. Het hebben van een goede motoriek is belangrijk voor veel verschillende bewegingen: van het maken van een tekening tot het buiten spelen met vriendjes en het goed mee kunnen doen in de gymles. Kinderen die een achterstand hebben op het gebied van motoriek kunnen bang worden om (in een groep) te bewegen of hun zelfvertrouwen verliezen.  

Waarom Extra in Actie
'Extra in actie' is een programma gericht op het verbeteren van de motorische ontwikkeling van kinderen, ook wel Motorisch Remedial Teaching (MRT). MRT kan gedefinieerd worden als het verlenen van extra onderwijshulp in het kader van de bewegingsopvoeding. Zij richt zich op de ontwikkeling van het beweeggedrag van het kind.

Tijdens ‘Extra in Actie’ ga je samen met andere kinderen bewegen in eigen tempo en op eigen niveau. Het is de bedoeling dat de kinderen met plezier gaan bewegen en hierdoor (meer) zelfvertrouwen ontwikkelen.

Daarnaast wordt er gewerkt aan specifieke aandachtspunten, bijvoorbeeld het vangen van een bal, het klimmen in een wandrek, het balanceren over een balk of het samen spelen met andere kinderen. 

Extra in Actie wordt uitgevoerd op de volgende centrale punten:

Stadsdeel 1

- Born 4-7 jr.

- Born 8-10 jr.

Stadsdeel 4

- Centrum 4-7 jr.

- Centrum 8-10 jr.

Stadsdeel 5

- Sittard-Oost 4-7 jr.

- Sittard-Oost 8-10 jr.

Stein

- Stein 4-7 jr.

- Stein 8-10 jr.

 Beekdaelen

- Beekdaelen 4-7 jr.

- Beekdaelen 8-10 jr.

 

Wil je meer informatie over Extra in Actie of wil jij je aanmelden? Neem contact op met de Souad Hoofwijk via souad.hoofwijk@ecsplore.nl of 06-51736654. 

 

Nieuws

05.01.2021

Buiten Buurt in Actie en Online gymlessen!

We zitten weer allemaal thuis. Geen school, niet lekker sporten met vriendjes en vriendinnetjes. Geen reden voor Ecsplore om stil te zitten! Want wij zetten je, ook tijdens de lockdown, in beweging. Dat doen we met onze Buiten Buurt in Actie en Online gymlessen!

...lees meer