Extra in Actie

Motoriek is de manier waarop je beweegt. Het hebben van een goede motoriek is belangrijk voor veel verschillende bewegingen: van het maken van een tekening tot het buiten spelen met vriendjes en het goed mee kunnen doen in de gymles. Kinderen die een achterstand hebben op het gebied van motoriek kunnen bang worden om (in een groep) te bewegen of hun zelfvertrouwen verliezen.  

MQ-scan
Om te monitoren of kinderen daadwerkelijk een achtergestelde of juist goede motoriek hebben, biedt Ecsplore jaarlijks de mogelijkheid om de kinderen te testen. Deze mogelijkheid verloopt via de scholen en gebeurt tijdens de gymlessen.

Ecsplore vraagt jaarlijks toestemming aan de ouders van kinderen op scholen in de gemeenten Beekdaelen, Sittard-Geleen en Stein. Met toestemming worden kinderen, op een speelse manier, onderworpen aan de MQ-scan. Dit is de tool die wordt gebruikt, waarbij tien grondvormen van bewegen worden getest.

Aan de hand van het resultaat (MQ-score) wordt bepaald of kinderen een goede motoriek hebben óf in aanmerking komen voor extra beweeglessen om die motoriek te verbeteren. Dat kan via Buurt in Actie zijn, maar ook via Extra in Actie.  

Wilt u meer informatie over de MQ-scan? Klik dan op deze link.

Waarom Extra in Actie
'Extra in actie' is een programma gericht op het verbeteren van de motorische ontwikkeling van kinderen, ook wel Motorisch Remedial Teaching (MRT). MRT kan gedefinieerd worden als het verlenen van extra onderwijshulp in het kader van de bewegingsopvoeding. Zij richt zich op de ontwikkeling van het beweeggedrag van het kind.

Tijdens ‘Extra in Actie’ ga je samen met andere kinderen bewegen in eigen tempo en op eigen niveau. Het is de bedoeling dat de kinderen met plezier gaan bewegen en hierdoor (meer) zelfvertrouwen ontwikkelen.

Daarnaast wordt er gewerkt aan specifieke aandachtspunten, bijvoorbeeld het vangen van een bal, het klimmen in een wandrek, het balanceren over een balk of het samen spelen met andere kinderen. 

Extra in Actie Digitaal
De Extra in Actie lessen worden normaliter in de gymzaal gegeven. Met het materiaal aldaar wordt er gewerkt aan een verbetering van de motoriek.

Helaas is ook dit programma onderhevig aan de gevolgen van het coronavirus. Het is niet toegestaan om in een binnensportaccommodatie te sporten. 

Daarom gaat ook Extra in Actie digitaal!

Na aanmelding wordt er digitaal gewerkt aan de motoriek. Gewoon, vanuit de huiskamer.

Weten hoe? Of gewoon meer informatie over Extra in Actie (Digitaal)? Neem contact op met de Souad Hoofwijk via souad.hoofwijk@ecsplore.nl of 06-51736654. 

Aanmelden? klik hier: aanmeldformulier.

 

 

Nieuws

08.04.2021

Sportzone in Actie Extreme!

De inschrijving voor Sportzone in Actie Extreme is geopend. Klik hier om je snel aan te melden.

...lees meer