ONTDEK JOUW SPORTZONE!

Op 7 Oktober start 'Sportzone in Actie!' weer!

Gedurende 8 weken maak je elke woensdagmiddag van 14.00 tot 17:00 uur kennis met verschillende sporten. Bekende en minder bekende sporters zijn daarbij aanwezig en leren je de kneepjes van hun vak. Behalve sportief bezig zijn gaan we ook met leuke wetenswaardigheden aan de slag.

Je leert bijvoorbeeld hoe je lekker, gezond en verantwoord kunt eten.

Wil jij voetballen met Fortuna Sittard? Handballen met de Lions? Freerunnen? Of een van de andere uitdagingen aangaan?  Ben jij helemaal enthousiast en benieuwd naar het programma? Scroll dan naar beneden. 

Schrijf je hier gelijk in

 

Programma:


Wielrennen
Zegt de naam Rob Ruijgh je iets? Niet? Dan is dit je kans om kennis te maken met deze ex-prof. Iemand die meerdere magische hoogtepunten in zijn carrière als wielrenner heeft mogen meemaken. Welke? Aan jou om dat aan hem te vragen!

Woensdag 7 Oktober | 14.00 tot 17:00 uur | Tom Dumoulin Bike Park, Lissabonlaan 40 Sittard


Zelfverdediging
Wist je dat zelfverdediging je niet alleen fysiek maar ook mentaal sterker maakt? Door te oefenen krijg je meer zelfvertrouwen en kun je ervoor zorgen dat situaties niet zo snel uit de hand lopen. De profs van Fightvision en Partners in Welzijn zorgen er samen voor dat we fysiek en mentaal sterker worden.

Woensdag 14 Oktober | 14.00 tot 17:00 uur | Stadssporthal, Stadswegske 8 Sittard


Badminton met BCWik
Wist je dat topbadmintonners een shuttle met meer dan 300 km per uur kunnen slaan? De toppers van BCWik laten je kennismaken met de badminton en leren je de handige kneepjes van de sport. Naast badmintonnen gaan we aan de slag met het maken van een gezonde hap.

Woensdag 28 Oktober | 14.00 tot 17:00 uur | Stadssporthal, Stadswegske 8 Sittard


Klimmen bij IVY Climbing
Ben jij een echte daredevil en durf jij je talent aan de klimwand te tonen? Bij IVY Climbing worden zowel de boulderwand als de hoge klimwand onze uitdagingen! Ook zullen we vandaag in het gamehome van Fortuna Sittard onder begeleiding van echte E-gamers gaan gamen.

Woensdag 4 November | 14.00 tot 17:00 uur | Fitland CityResort, Milaanstraat 125 Sittard


Handbal met de sterren van OCI Lions
Wist je dat de Nederlandse handbalvrouwen vorig jaar wereldkampioen zijn geworden tegen Spanje? Vandaag gaan de toppers van de Lions en de handbalschool jullie een wereldse clinic geven. Daarbij gaan we ook aan de slag met een gezonde snack voor tijdens het sporten. 

Woensdag 11 November | 14.00 tot 17:00 uur | Stadssporthal, Stadswegske 8 Sittard


Freerunning met Minded motion
Vind jij dagelijkse obstakels zoals trappen en hekjes saai en vermoeiend? Na deze activiteit niet meer! Onder professionele begeleiding ga jij leren hoe je deze dagelijkse dingen op een veilige manier spannender en uitdagender kan maken.

Woensdag 18 November | 14.00 tot 17:00 uur | Locatie volgt


Dansen met Clara Lamar
Heb jij soepele heupen of kun jij goed uit de voeten met een aantal coole dansmoves? Dan kun jij tijdens deze activiteit je kwaliteiten aan iedereen laten zien. Naast het dansen krijg je ook weer een paar handige voedingstips en ga je aan de slag met het maken van wat lekkers in de 3e voedingsworkshop.

Woensdag 25 November | 14.00 tot 17:00 uur | Stadssporthal, Stadswegske 8 Sittard


Voetballen met de profs van Fortuna Sittard
Wat doen ze het goed in de Eredivisie! Vandaag leren de spelers van Fortuna Sittard jou de coolste trucs en technieken. Ook krijg je een unieke rondleiding door het stadion van Fortuna Sittard; je komt achter deuren die normaal gesloten blijven... Deze kans wil je toch zeker niet missen!

Woensdag 9 December | 14.00 tot 17:00 uur | VV Sanderbout, Bloemenweg 69 Sittard


 INFORMATIE VOOR OUDERS:
- Wij hebben getracht om onze activiteiten aan te passen naar de geldende maatregelen en richtlijnen omtrent Covid-19 (Bronnen: NOC*NSF en GGD Zuid-Limburg). Onze activiteiten zijn een stuk toegankelijker geworden vanwege de versoepelde richtlijnen. Echter, wij blijven ons bewust van de situatie en blijven die constant in de gaten houden. Mocht deze gedurende deze reeks van Sportzone in Actie veranderen? Dan zullen wij passende maatregelen treffen. Uiteraard wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Daarnaast geldt nog altijd:

- Heeft uw zoon/dochter, uzelf of andere huisgenoten milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging? En/of heeft uw zoon/dochter, uzelf of andere huisgenoten plotseling verlies van reuk of smaak? Blijf thuis!
- Zorg dat uw zoon/dochter, voordat u naar de sportlocatie vertrekt, thuis naar het toilet is geweest. 
- Was de handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie.
- Ter plaatse zijn passende maatregelen getroffen.
- Houd bij eventueel wachten 1,5 meter afstand van anderen.
- Hoest en nies in de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
- Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen!

Naast de bovenstaande aanpassingen en regels zijn er ook nog overige spelregels:


DE SPELREGELS

- Alle basisschoolkinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen kunnen meedoen aan Sportzone in Actie.
- Je kunt alleen deelnemen als je alle 8 weken aanwezig bent.
- Kosten voor deelname: € 30. Te betalen bij de eerste activiteit op woensdag 7 Oktober.
- Twee dagen voor aanvang van elke activiteit ontvang je een e-mail met aanvullende informatie over die activiteit.
- Aanmelden is verplicht en kan alleen via het online inschrijfformulier.
- Heeft u een laag inkomen? Er zijn verschillende regelingen beschikbaar zodat uw kind toch kan deelnemen aan onze activiteiten. 
- Zo werkt de gemeente Sittard-Geleen met de Sam& voor alle kinderen regeling, voorheen Kansen voor alle Kinderen. Sam& biedt de helpende hand aan gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag of Sportzone in Actie: via een aanvraag bij Sam& voor alle Kinderen worden dit soort zaken weer een stukje makkelijker. Meer informatie? Klik dan hier!
- De gemeente Stein is partner van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Jeugdfonds Sport Limburg betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten. Zij vinden het belangrijk dat alle kinderen, ongeacht hun financiële situatie, mee kunnen doen en dat er geen kind (letterlijk) aan de zijlijn staat. MEEDOEN = MEER KANSEN! Klik op de link voor meer informatie!
- In de gemeente Beekdaelen staat het Jeugdfonds Cultuur Limburg ter beschikking.Het Jeugdfonds Cultuur Limburg betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Aangezien Ecsplore ook cultuuractiviteiten organiseert is het mogelijk een aanvraag te doen via de website!

 

Nieuws

08.04.2021

Sportzone in Actie Extreme!

De inschrijving voor Sportzone in Actie Extreme is geopend. Klik hier om je snel aan te melden.

...lees meer