De Buurt Battle

De Buurt Battle komt eraan. Vier weken lang krijgen leerlingen van groep 6/7 van verschillende basisscholen in Sittard-Geleen les in breakdance, streetdance en hiphop van lokale danshelden en dansscholen. De groepen vormen een danscrew en leren gezamenlijk een hiphop choreografie. Vanaf 17 mei t/m 11 juni bereiden ze zich voor op de finale battle die zal plaatsvinden op 16 juni 2021 tijdens de Week van de Amateurkunst in Sittard.

De Buurt Battle
De danswedstrijd waarbij de leerlingen het in een echte finale battle tegen elkaar opnemen. Maar eerst gaan de leerlingen van groep 6/7 met elkaar én een lokale dansheld aan de slag. Vier weken lang vormen de kinderen een echte danscrew en leren ze gezamenlijk een danschoreografie. Dit zorgt voor samenhorigheid en het geeft jongeren de kans om op een mooie manier al vroeg kennis te maken met de inspirerende kracht van de hiphopcultuur.

De finale battle: Welke klas wint De Buurt Battle Sittard-Geleen?
Kleine talenten verdienen een groot podium. Op 16 juni 2021 barst de finalestrijd los om te bepalen wie zich dé winnaar mag noemen van De Buurt Battle Sittard-Geleen. Op een groot podium in Sittard nemen de crews het tegen elkaar op en met trots vertegenwoordigen ze hun school en wijk. De finale battle is dé afsluiting van het vier weken durende project.

Deelnemen is leuk
De lessen en deelname aan de finale battle zijn gratis. Kinderen krijgen vier weken lang les van een lokale dansheld. Meedoen zorgt voor het maken van herinneringen en heeft een positief effect op het zelfvertrouwen en de nieuwsgierigheid van kinderen.

Kijk op www.debuurtbattle.nl voor meer informatie.

Bekijk hier de flyer.

Praktische informatie Lessen

Wat:             Lessen: De Buurt Battle Sittard-Geleen
Wanneer:     Lessen lopen van 17 mei 2021 t/m 11 juni 2021
Waar:           Tijdens de lessen op school
Voor wie:      Kinderen van groep 6/7
Deelname:   Gratis

Praktische informatie Finale

Wat:             Finale:De Buurt Battle Sittard-Geleen
Wanneer:     16 juni 2021– 9.00 tot 17.00 uur*
Waar:           Tijdens de Week van de Amateurkunst in Sittard  
Voor wie:      Deelnemende kinderen
Toegang:      Afhankelijk van de dan geldende Corona maatregelen.

*Vanwege de onzekere ontwikkelingen rondom het coronavirus zullen wij de definitieve data op 1 mei, 2021 bekendmaken.

INSCHRIJVEN VOOR DE BUURT BATTLE DOE JE HIER!