Wat is vereniging in actie

Ontdek jouw talent!

Een heleboel sportverenigingen! En allemaal willen ze graag met jou kennismaken. De poorten van de sportparken staan open. De deuren van de gymzalen zijn van het slot. Ga naar binnen en probeer!
In de gemeente Schinnen en Stein komen de verenigingen zelfs tijdens de gymles kennismaken met jou!

Er komen ongeveer 10 verschillende verenigingen per school per schooljaar langs om een hele dag les te geven tijdens de gymles. Zo kom je met diverse takken van sport in aanraking, van taekwondo tot yoga en van tennis tot handbal. In de gemeente Schinnen zijn dit niet alleen sportverenigingen maar ook culturele verenigingen zoals de harmonie, fanfare en toneelverening. 

Een mooie kans voor de verenigingen om zichzelf te promoten èn misschien wel meteen nieuwe leden te werven. Onze aanpak bevordert de doorstroom naar verenigingen binnen de gemeente Schinnen en Stein. 
Niet alleen de verenigingen worden er beter van. Ook jij krijgt een leuk aanbod gepresenteert en je kan ontdekken wat er allemaal mogelijk is binnen de gemeente waar je woont. 

De verenigingen die meedoen, komen ook nog tijdens het Buurt in Actie programma na school aan bod zodat je ze nog beter kan leren kennen.

Voor meer informatie over deze lessen kan je wat betreft de gemeente Stein contact opnemen met Jorg Smeets. Voor de gemeente Schinnen is dat Lars Meens

Nieuws

11.09.2019

Sportzone in Actie najaarseditie!

Op 2 Oktober start een nieuw project: Sportzone in Actie!
Gedurende 9 weken maak je elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur kennis met verschillende sporten. 

...lees meer

27.08.2019

Buurt in Actie gaat binnenkort weer van start!

Buurt in Actie, dat is sporten in je eigen wijk direct na schooltijd. Met 28 activiteiten per week op 23 locaties is er altijd een activiteit bij jou in de buurt.

...lees meer