Wat ouders willen weten

Veertien weken werken aan bewegen...

In de ogen van uw basisschool draagt sport en bewegen bij aan de ontwikkeling van uw kind. In motorisch opzicht, maar ook op sociaal en cognitief vlak. Diverse onderzoeken hebben dit reeds aangetoond. Een gezonde geest huist in een gezond lichaam, niet waar? In overleg met basisscholen en schoolbesturen in Sittard-Geleen, Schinnen en Stein is daarom een traject tot stand gekomen, waarbij 14 weken gewerkt wordt aan bewegen.

Gericht op de basisschool…

Eén kant van dit traject richt zich op de basisschool van uw kind. In de gymles geven de instructeurs van Ecsplore en in de gemeente Sittard-Geleen ook SPRINT ondersteuning aan de groepsleerkracht van uw kind. Met z’n allen geven wij tips en helpen een handje. Zo stimuleren we het materiaalgebruik, de variatie in lesstof en de doorlopende leerlijn. Uiteindelijk plukt uw kind daar de vruchten van. Een goede methode voor het bewegingsonderwijs leidt kids op voor een actief leven. Zelfs groep 1 en 2 beginnen hier al met kleutergym.

Wist u dat een groot deel van de kinderen in groep 4 al een koprol zou kunnen maken? En in groep 5 een vrijstaande handstand?…en het individuele kind!

De andere kant van in Actie richt zich op sport- en beweegoriëntatie. Na schooltijd, organiseren Ecsplore en in de gemeente Sittard-Geleen ook SPRINT Sport-na-school. Kids van groep 3 t/m 8 zijn welkom in de gymzaal om allerlei takken van sport te proberen. Dansen komt langs, als ook voetballen, atletiek en handballen. Iedere week iets anders. Voor de tijden, locaties en meer informatie over deze na schoolse sport lessen, klik hier

Ouders of verzorgers worden betrokken bij “In Actie”. Zij zijn een belangrijke schakel in de keuze voor sport en een sportvereniging.

Nieuws

11.09.2019

Sportzone in Actie najaarseditie!

Op 2 Oktober start een nieuw project: Sportzone in Actie!
Gedurende 9 weken maak je elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur kennis met verschillende sporten. 

...lees meer

27.08.2019

Buurt in Actie gaat binnenkort weer van start!

Buurt in Actie, dat is sporten in je eigen wijk direct na schooltijd. Met 28 activiteiten per week op 23 locaties is er altijd een activiteit bij jou in de buurt.

...lees meer