School in Actie in Stein

Hoe en wat? 

Op dit moment is de buurtsportcoach van Ecsplore hard aan het werk om het programma School in Actie op alle basisscholen te implementeren. Uiteraard kan dit niet bij alle scholen tegelijkertijd. Per half jaar proberen we in de gemeente Stein twee basisscholen te bedienen met het project School in Actie. 

Het programma School in Actie is gericht op het bewegingsonderwijs. In een traject van 10 weken wordt er middels gymlesondersteuning een impuls gegeven aan het bewegingsonderwijs. Met een handige methodiek worden leerkrachten handvatten geboden om alle leerlijnen op een eenvoudige manier aan te bieden tijdens de gymles. Op deze manier wordt getracht de bewegingsvaardigheden van leerlingen in het primair onderwijs naar een hoger niveau te tillen.

In het verlengde van gymlesondersteuning wordt Sport na School/Buurt in Actie aangeboden. Binnen beide programma's van School in Actie wordt de samenwerking gezocht met verenigingen. Verenigingen krijgen tijdens de gymles of na school de mogelijkheid om bekendheid aan hun sport en vereniging te geven.

Scholen die het project School in Actie hebben afgerond
Basisschool Elckerlyc - Elsloo
Basisschoolen Augustinus - Elsloo
IKC de Triviant - locatie Stein
IKC de Triviant - locatie Meers
OBS de Maaskei - locatie Stein
OBS de Maaskei - locatie Urmond

Planning 2015-2016
In het schooljaar 2015 staan de volgende scholen op de planning voor School in Actie:

Basisschool de Poolster - Elsloo
Basisschool St. Jozef - Elsloo
Basisschool Avonturijn - Berg aan de Maas

Meer informatie over dit project? Neem contact op met Jorg Smeets