Wat is school in actie?

Op schoolniveau kijken we naar beweegbeleid, methodes voor bewegingsonderwijs en naschoolse mogelijkheden. Voor individuele leerkrachten bieden wij coachingstrajecten die de kwaliteit van het bewegingsonderwijs naar een hoger niveau brengen. Hierbij werken we met bewezen effectieve leermethodes voor groep 1 tot en met 8. 

Gericht op de basisschool…
Eén kant van School in Actie richt zich op de basisschool. In de gymles geven de combinatiefunctionarissen van Ecsplore ondersteuning aan groepsleerkrachten. Met z’n allen geven wij tips en helpen een handje. Zo stimuleren we het materiaalgebruik, de variatie in lesstof en de doorlopende leerlijn. Uiteindelijk plukt elk kind daar de vruchten van. Een goede methode voor het bewegingsonderwijs leidt kids op voor een actief leven. Zelfs groep 1 en 2 beginnen hier al met kleutergym.

Wist je dat een groot deel van de kinderen in groep 4 al een koprol zou kunnen maken? En in groep 5 een vrijstaande handstand?

…en het individuele kind!
De andere kant van School in Actie richt zich op sport- en beweegoriëntatie. Na schooltijd, organiseren we Sport-na-school.
Kids van groep 3 t/m 8 zijn welkom in de gymzaal om allerlei takken van sport te proberen. Dansen komt langs, maar ook voetballen, atletiek en handballen. Iedere week iets anders. De tijden, locaties en meer informatie vindt je op deze website, in onze maandelijke nieuwsbrief en op de flyers, dat elk kind mee naar huis neemt. Zo heeft ieder kind de mogelijkheid te ontdekken wat zijn of haar talent is!

Nieuws

05.07.2018

Summer of Sports... and Arts 2018

Thuisblijven is nog nooit zo leuk geweest met het zomerprogramma ‘Summer of Sports… and Arts’! Ook dit jaar staat het programma voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar weer garant voor een groot spektakel. Dus reserveer alvast tijd in je agenda tussen dinsdag 10 juli tot en met vrijdag 17 augustus.

...lees meer