11.09.2019

Sportzone in Actie najaarseditie!

Op 2 Oktober start een nieuw project: Sportzone in Actie!
Gedurende 9 weken maak je elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur kennis met verschillende sporten. 

Op 2 Oktober start een nieuw project: Sportzone in Actie!
Gedurende 9 weken maak je elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur kennis met verschillende sporten. Bekende en minder bekende sporters zijn daarbij aanwezig en leren je de kneepjes van hun vak. Behalve sportief bezig zijn gaan we ook met leuke wetenswaardigheden aan de slag. Je leert bijvoorbeeld hoe je lekker, gezond en verantwoord kunt eten. Wil jij voetballen met Fortuna Sittard? Handballen met de Lions? De atletiekbaan bij AV Unitas bestormen? Of een van de andere uitdagingen aangaan? 
Ben jij helemaal enthousiast en benieuwd naar het programma? Scroll dan naar beneden. Voor het inschrijfformulier klik hier.

Programma:


 Hockey met toppers van HC Scoop

Ben jij de nieuwe Maartje Paumen? HC Scoop, de club waar Maartje ooit begon met hockey, nodigt jou uit voor een spectaculaire hockeyclinic. Dribbelen, overspelen en scoren! Alles komt aan bod. Daarnaast zullen wij ook aan de slag gaan met mentale weerbaarheid tijdens het sporten. 
Woensdag 2 Oktober | 14.00 tot 16.30 uur | Fletcher Wellness-Hotel, Milaanstraat 125 Sittard


Klimmen bij IVY Climbing
Ben jij een echte daredevil en durf jij je talent aan de klimwand te laten zien? We zullen van zowel de boulderwand als van de hoge klimwand gebruik maken. Wij zullen ook starten met de voedingsworkshops.
Woensdag 9 Oktober | 14.00 tot 16.30 uur | Fletcher Wellness-Hotel, Milaanstraat 125 Sittard


Handbal met de sterren van OCI Lions 
In de topsporthal van Fitland CityResort staan de handballers van OCI Lions te springen om je te besmetten met het handbalvirus. Deel twee van het thema voeding staat bovendien ook op het programma. 
Woensdag 23 Oktober | 14.00 tot 16.30 uur | Fletcher Wellness-Hotel, Milaanstraat 125 Sittard


Atletiek met de talenten van AV Unitas
Sprinten, hordenlopen, hoogspringen, verspringen, kogelstoten, discuswerpen: leuke onderdelen die je vandaag zelf zal ondervinden. Er zullen een paar toppers van AV Unitas aanwezig zijn voor gerichte tips! We zullen ook starten met de tweede workshop mentale weerbaarheid waarbij we kijken of het geholpen heeft en zullen we nog een paar extra tips krijgen. 
Woensdag 30 Oktober | 14.00 tot 16.30 uur | AV Unitas, Eggerweg 2 Sittard


Dansen met Clara Lamar
Heb jij soepele heupen of kun jij goed uit de voeten met een aantal coole dansmoves, dan kun jij tijdens deze activiteit je kwaliteiten aan iedereen laten zien. Naast het dansen krijg je ook weer een paar handige voedingstips en ga je weer aan de slag met het maken van wat lekkers in de 3e voedingsworkshop.
Woensdag 6 November| 14.00 tot 16.30 uur | Fletcher Wellness-Hotel, Milaanstraat 125 Sittard


Badminton BCWik
Wist je dat topbadmintonners een shuttle met meer dan 300km per uur kunnen slaan. De toppers van BCWik laten je kennismaken met de sport badminton en leren je handige kneepjes binnen deze sport bij. Naast het badminton zullen jullie ook aan bootcamp krijgen van echte boodcamp instructeurs.
Woensdag 13 November | 14.00 tot 16.30 uur | Fletcher Wellness-Hotel, Milaanstraat 125 Sittard


Bowlen In het City Resort
Heb jij het oog van een havik, dan kun jij op de bowlingbaan laten zien dat het gooien van een strike appeltje eitje is voor je! Wat is er dan ook lekkerder om na het gooien van een strike een snackje te nemen. We zullen dan ook aan de slag gaan met het maken van gezonde snacks die bij een activiteit als bowlen prima op hun plek zijn!
Woensdag 20 November | 14.00 tot 16.30 uur | Fletcher Wellness-Hotel, Milaanstraat 125 Sittard


Voetballen met de profs van Fortuna Sittard
Wat doen ze het goed in de eredivisie! Vandaag leren de spelers van Fortuna Sittard jou de coolste trucks en technieken. Ook krijg je een unieke rondleiding door het stadion van Fortuna Sittard; je komt achter deuren die normaal gesloten blijven... Deze kans wil je toch zeker niet missen!
Woensdag 4 December | 14.00 tot 16.30 uur | Fletcher Wellness-Hotel, Milaanstraat 125 SittardVerrassing 
Binnenkort meer informatie
Woensdag 11 December | 14.00 tot 16.30 uur | 


DE SPELREGELS

- Alle basisschoolkinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen kunnen meedoen aan Sportzone in Actie.
- Je kunt alleen deelnemen als je alle 9 weken aanwezig bent.
- Kosten voor deelname: € 30. Te betalen bij de eerste activiteit op woensdag 2Oktober. LET OP: alleen contante betaling mogelijk!
- Twee dagen voor aanvang van elke activiteit ontvang je een e-mail met aanvullende informatie over die activiteit.
Aanmelden is verplicht en kan alleen hier via het online inschrijfformulier.


Weet u dat u de bijdrage voor deze activiteiten vergoed kan krijgen?
De gemeente Sittard-Geleen heeft de regeling Kansen voor alle Kinderen. Deze regeling is bedoeld voor gezinnen in de gemeente Sittard-Geleen met kinderen tussen 0 en 19 jaar en een laag inkomen. Bepaalde kosten voor onderwijs, sport en cultuur worden vergoed. Kijk voor meer informatie, voorwaarden en aanvraagformulier op www.sittard-geleen.nl/kansenvoorallekinderen of bel de gemeente op telefoonnummer 14046. 

Nieuws

01.07.2020

Summer of Sports and Arts 2020 komt eraan!

Zomervakantie: Uitrusten? Bankhangen? Computerspelletjes spelen? Dat doe je maar een andere keer! Tijdens de zomervakantie is Ecsplore er weer met de Summer of Sports and Arts. Wakker, uitgerust en vol energie. Hier moet je bij zijn!

...lees meer