Week voor de Gezonde Jeugd

Week voor de Gezonde Jeugd: aandacht voor een actieve en gezonde leefstijl

Van 16 t/m 20 maart vindt de Week voor de Gezonde Jeugd plaats, een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Ook in de gemeente Sittard-Geleen zetten we een stap vooruit naar een gezonde omgeving voor de jeugd. In deze week hebben we daarom extra aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst bij begint bij een gezonde jeugd. 

Groentebar on Tour
Elke dag bezoeken wij een viertal basisscholen met onze rondrijdende groentebar. Een leuk ingerichte tuktuk die we op het schoolplein parkeren. Samen met alle leerlingen, ouders en leerkrachten maken we heerlijke en vooral gezonde groentespiezen.

Aandacht voor gezonde leefstijl tijdens de gymles en naschoolse beweegactiviteiten van Buurt in Actie
Op maar liefst 16 basisscholen zullen onze vakleerkrachten tijdens de gymles extra aandacht hebben voor een gezonde leefstijl. Tijdens de lessen zullen er leuke sport- en spelvormen gedaan worden waarin thema’s als DrinkWater, slapen, beeldscherm gebruik en gezonde voeding centraal staan.

Datzelfde doen we ook tijdens de Buurt in Actie activiteiten. Daarbij worden ouders uitgenodigd om samen met de kinderen tijdens de naschoolse beweegactiviteiten op een speelse en beweeglijke manier aan de slag te gaan met de verschillende thema’s van een gezonde leefstijl.

Sportdag voor MIK BSO’s op de Sportzone
Als extraatje organiseren we op woensdag 18 maart een grote sportdag op de Sportzone voor alle BSO locaties van MIK. Dat doen we in samenwerking met DaCapo College Sport, Dienstverlening en Veiligheid. Kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar komen samen met de pedagogisch medewerkers gezellig sporten en bewegen.

JOGG-aanpak
Sinds 2014 is Sittard-Geleen een JOGG-gemeente. Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT zetten zich dagelijks in voor het bevorderen en stimuleren van een gezonde leefstijl bij kinderen. 
In samenwerking met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven, GGD/JGZ en andere zorgverleners streven wij naar een omgeving waarin gezonde keuzes voor kinderen en jongeren de normaalste zaak van de wereld is.

Nieuws

01.07.2020

Summer of Sports and Arts 2020 komt eraan!

Zomervakantie: Uitrusten? Bankhangen? Computerspelletjes spelen? Dat doe je maar een andere keer! Tijdens de zomervakantie is Ecsplore er weer met de Summer of Sports and Arts. Wakker, uitgerust en vol energie. Hier moet je bij zijn!

...lees meer