ONTDEK JOUW SPORTZONE!

Op 10 april start een nieuw project: Sportzone in Actie!
Gedurende 10 weken maak je elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur kennis met verschillende sporten zoals triatlon, handbal, voetbal, wielrennen, hockey, atletiek én e-games. Bekende en minder bekende sporters zijn daarbij aanwezig en leren je de kneepjes van hun vak. Behalve sportief bezig zijn gaan we ook met leuke wetenswaardigheden aan de slag. Je leert bijvoorbeeld hoe je lekker, gezond en verantwoord kunt eten.

Wil jij voetballen met Fortuna Sittard? Wielrennen op het Tom Dumoulin Bike Park? De atletiekbaan bij AV Unitas bestormen? Of een van de andere uitdagingen aangaan? 

Ben jij helemaal enthousiast en benieuwd naar het programma? Scroll dan naar beneden. Voor het inschrijfformulier klik hier.


Voetballen met de profs van Fortuna Sittard
Wat doen ze het goed in de eredivisie! Vandaag leren de spelers van Fortuna Sittard jou de coolste trucks en technieken. Ook krijg je een unieke rondleiding door het stadion van Fortuna Sittard; je komt achter deuren die normaal gesloten blijven... Deze kans wil je toch zeker niet missen!

Woensdag 10 april | 14.00 tot 16.30 uur | VV Sanderbout, Bloemenweg 69 Sittard 


Triatlon met toptriatleten van de Nederlandse Triatlonbond
Nederlandse toptriatleten laten je kennis maken met de triatlonsport. De onderdelen hardlopen en wielrennen komen nadrukkelijk aan bod. Ook start je vandaag met het onderdeel voeding: je leert tijdens 6 weken hoe belangrijk voeding is voor jouw sportprestaties. 

Woensdag 17 april | 14.00 tot 16.30 uur | Tom Dumoulin Bike Park, Parijsboulevard Sittard 


Hockey met toppers van HC Scoop 
Ben jij de nieuwe Maartje Paumen? HC Scoop, de club waar Maartje ooit begon met hockey, nodigt jou uit voor een spectaculaire hockeyclinic. Dribbelen, overspelen en scoren! Alles komt aan bod. En, vandaag neem je ook deel aan het tweede sportvoedingsonderdeel. 

Woensdag 8 mei | 14.00 tot 16.30 uur | HC Scoop, Eggerweg Sittard 


Handbal met de sterren van OCI Lions 
In de topsporthal van Fitland CityResort staan de handballers van OCI Lions te springen om je te besmetten met het handbalvirus. Deel drie van het thema voeding staat bovendien ook op het programma. 

Woensdag 15 mei | 14.00 tot 16.30 uur | Fitland CityResort, Milaanstraat 125 Sittard 


Inline skaten met Limburgse schaatsvrienden
De wielen onder je schoenen draaien rond, je voelt je één worden met de weg en dankzij enkele rake klappen flitst de Sportzone aan je voorbij... dat is inline skaten. Op drie kilometer glad asfalt heb je een hele middag om je uit te leven! Deel vier van verantwoord en gezond eten komt, zoals je al weet, ook aan bod. 

Woensdag 22 mei | 14.00 tot 16.30 uur | Tom Dumoulin Bike Park, Parijsboulevard Sittard 


Atletiek met de talenten van AV Unitas
Sprinten, hordenlopen, hoogspringen, verspringen, kogelstoten, discuswerpen: leuke onderdelen die je vandaag zelf zal ondervinden. Én, een kersvers Nederlands kampioen van AV Unitas geeft jou vandaag een spetterende demo! En de volgende voedingsworkshop staat op het programma. Goed om te leren welke voedingsstoffen jouw sportprestaties kunnen verbeteren. 

Woensdag 29 mei | 14.00 tot 16.30 uur | AV Unitas, Eggerweg 2 Sittard 


Wielrennen op het Tom Dumoulin Bike Park
De Hammer Series, een echte profwedstrijd vindt deze week plaats op het Tom Dumoulin Bike Park. En jij kan vandaag alvast kennismaken met het Hammer-parcours! Wil jij weten hoe de wielertraining van Tom Dumoulin eruit ziet? Deze middag staat er een spetterende wielerclinic op het programma. Het sportvoedingsonderdeel wordt vandaag bovendien op een hele bijzondere en lekkere manier afgesloten. 

Woensdag 5 juni | 14.00 tot 16.30 uur | Tom Dumoulin Bike Park, Parijsboulevard Sittard


Kijkje achter de schermen bij Topsport Limburg 
Wist je dat er op de Sportzone unieke topsportfaciliteiten zijn? Van klimaatkamers tot een uitgebreid krachthonk. Hier worden de Limburgse topsporters klaargestoomd voor het grote succes! Vandaag sta jij in de spotlight; je kan ervaren hoe het leven van een topsporter is. Deze en volgende week krijgen we een kijkje achter de schermen bij Topsport Limburg. Je brengt een bezoek aan alle unieke faciliteiten, ondergaat een echte fysieke training, krijgt inzicht in je mentale gesteldheid én je wordt uitgedaagd tijdens een echte sporttest.

Woensdag 12 en 19 juni | 14.00 tot 16.30 uur | High Performance Centre Limburg, Eggerweg 4 Sittard 


E-Sports met Dario Smith van Fortuna Sittard
Sinds dit seizoen speelt Fortuna Sittard mee in de e-divisie: de eredivisie voor e-gamers. Diaro Smith, e-gamer van Fortuna Sittard, speelt diverse wedstrijden FIFA met je. Super gaaf natuurlijk, dat gamen. Toch liggen er ook gevaren op de loer. Te veel en te vaak gamen is slecht voor je gezondheid en voor je sociale contacten. Daarom geven we jou deze middag ook extra informatie over verantwoord gamegedrag.

Woensdag 26 juni | 14.00 tot 16.30 uur | Fortuna Sittard Stadion, Milaanstraat 120 Sittard DE SPELREGELS

- Alle basisschoolkinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen kunnen meedoen aan Sportzone in Actie.
- Je kunt alleen deelnemen als je alle 10 weken aanwezig bent.
- Kosten voor deelname: € 30. Te betalen bij de eerste activiteit op woensdag 10 april. LET OP: alleen contante betaling mogelijk!
- Twee dagen voor aanvang van elke activiteit ontvang je een e-mail met aanvullende informatie over die activiteit.
- Aanmelden is verplicht en kan alleen via het online inschrijfformulier.

Tijdens het programma doen de kinderen mee aan de test ‘Je sporttalent ontdekken is fun’ van Topsport Limburg, meer informatie vindt u hier.

Weet u dat u de bijdrage voor deze activiteiten vergoed kan krijgen?
De gemeente Sittard-Geleen heeft de regeling Kansen voor alle Kinderen. Deze regeling is bedoeld voor gezinnen in de gemeente Sittard-Geleen met kinderen tussen 0 en 19 jaar en een laag inkomen. Bepaalde kosten voor onderwijs, sport en cultuur worden vergoed. Kijk voor meer informatie, voorwaarden en aanvraagformulier op www.sittard-geleen.nl/kansenvoorallekinderen of bel de gemeente op telefoonnummer 14046. “

Nieuws

20.06.2019

Summer of Sports...and Arts 2019

Zomervakantie: Uitrusten? Bankhangen? Computerspelletjes spelen? Dat doe je maar een andere keer! Tijdens de meivakantie zijn SPRINT en Ecsplore er weer met de MeiXperience. Wakker, uitgerust en vol energie. Hier moet je bij zijn!

...lees meer