Hoe en wat ?

Ieder jaar organiseren Ecsplore en Stichting Muziekonderwijs Opmaat in samenwerking met alle harmonieën en fanfares een nieuw project onder schooltijd. Onder leiding van een bevoegd docent volgen alle leerlingen van groep 5 van alle basisscholen in de Gemeente Schinnen een project getiteld Windkracht 6. Windkracht 6 is door Kunstfactor ontwikkeld om kinderen enthousiast te maken voor muziek. Ontwikkeld met de verwachting dat individuele muzikanten in honderden orkesten muziek gaan en blijven maken onder het motto: Blaasmuziek is COOL

Windkracht 6 is een educatief muziekpakket voor de groepen 5 en 6 in het basisonderwijs. Het motto Blaasmuziek is cool dekt niet helemaal de lading, want ook de strijkinstrumenten en accordeon komen ruimschoots aan bod! De eigentijdse liedjes, de instructieve filmpjes en de werkbladen voor de leerlingen vormen een welkome aanvulling op de reguliere muzieklessen. Met de digitale versie van het pakket in de vorm van muziekflipcharts wordt muziekonderwijs voor kinderen en leerkrachten nóg toegankelijker gemaakt.

Een echte aanrader dus!

Les houten blaasinstrumenten:

 
Les koperen blaasinstrumenten:


Les slagwerk instrumenten:

Nieuws

11.09.2019

Sportzone in Actie najaarseditie!

Op 2 Oktober start een nieuw project: Sportzone in Actie!
Gedurende 9 weken maak je elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur kennis met verschillende sporten. 

...lees meer

27.08.2019

Buurt in Actie gaat binnenkort weer van start!

Buurt in Actie, dat is sporten in je eigen wijk direct na schooltijd. Met 28 activiteiten per week op 23 locaties is er altijd een activiteit bij jou in de buurt.

...lees meer