Hoe en wat ?

Ieder jaar organiseren Ecsplore en Stichting Muziekonderwijs Opmaat in samenwerking met alle harmonieën en fanfares een nieuw project onder schooltijd. Onder leiding van een bevoegd docent volgen alle leerlingen van groep 5 van alle basisscholen in de Gemeente Schinnen een project getiteld Windkracht 6. Windkracht 6 is door Kunstfactor ontwikkeld om kinderen enthousiast te maken voor muziek. Ontwikkeld met de verwachting dat individuele muzikanten in honderden orkesten muziek gaan en blijven maken onder het motto: Blaasmuziek is COOL

Windkracht 6 is een educatief muziekpakket voor de groepen 5 en 6 in het basisonderwijs. Het motto Blaasmuziek is cool dekt niet helemaal de lading, want ook de strijkinstrumenten en accordeon komen ruimschoots aan bod! De eigentijdse liedjes, de instructieve filmpjes en de werkbladen voor de leerlingen vormen een welkome aanvulling op de reguliere muzieklessen. Met de digitale versie van het pakket in de vorm van muziekflipcharts wordt muziekonderwijs voor kinderen en leerkrachten nóg toegankelijker gemaakt.

Een echte aanrader dus!

Les houten blaasinstrumenten:

 
Les koperen blaasinstrumenten:


Les slagwerk instrumenten:

Nieuws

21.08.2018

Buurt in Actie 2018/2019 gaat van start

Ecsplore en SPRINT vinden het belangrijk dat iedereen beweegt. Want sport en bewegen is enorm gezond en bovendien ook nog eens heel erg leuk! Elke week vinden er activiteiten plaats van ‘Buurt in Actie’. 

...lees meer